Algemeen

IBS El Boukhari is een Nederlandse basisschool op islamitische grondslag, gevestigd in Leerdam en onderdeel van Stichting Simonscholen. De school heeft twee belangrijke pijlers, de onderwijskwaliteit en de islamitische identiteit (hierover leest u meer op de pagina identiteit). We bouwen gezamenlijk aan de toekomst van het onderwijs op El Boukhari. Scholen voor morgen bouw je samen met de leerlingen, de ouders en het team.

Slogan en kernwaarden

Onze slogan: Als unieke parels sterker de wereld in!
Onze kernwaarden zijn:
Positieve benadering
Aandacht voor elkaar
Respect voor iedereen
Een kwalitatieve veilige leeromgeving
Leren verantwoordelijk te zijn

Onderwijskwaliteit

Kwaliteit van onderwijs staat centraal op IBS El Boukhari. De school heeft van de Onderwijsinspectie een basisarrangement gekregen. De afgelopen jaren zijn alle methoden binnen onze school vernieuwd en voldoen dus aan de moderne eisen die het onderwijs daaraan stelt. Onze CITO-scores liggen bovengemiddeld. Binnen het RTL-onderzoek naar basisscholen zijn wij verscheidende keren (ook in 2019) als beste basisschool van Leerdam uit de bus gekomen! Bovendien zijn wij de beste islamitische basisschool van Nederland én de vijfde beste basisschool van Nederland, een prestatie om trots op te zijn.

Natuurlijk kijken wij naar de toekomst. 21st Century skills zijn daarbij onmisbaar, denk aan ICT-vaardigheden maar ook aan techniek en wetenschap. Gezondheid van de leerlingen staat bij ons voorop: wij zijn als eerste school in Leerdam een Gezonde School met een gezond, groen schoolplein. In de dagelijkse omgang wordt veel aandacht besteed aan gezonde voeding en een gezond leefklimaat. Wij geloven dat leren niet ophoudt buiten de klas, maar dat kinderen ook buiten school leren door te bewegen, te sporten en te spelen. Plezier, samen spelen en leren gaan bij ons hand in hand.

Leerlingen

De leerlingen van onze school komen uit Leerdam en omringende dorpen, maar ook uit Gorinchem, Culemborg, Vianen en Nieuwegein. Op dit moment bezoeken ongeveer 220 leerlingen onze school.